pictura, cutremurul si coincidentele

nu sunt mama, nici tatal priceperii in materie de pictura, insa am vazut tabloul asta prezentat pe tvr cultural. autor: constantin lecca.

din ce spuneau, am retinut asa: e portretul mariei maiorescu, mama lui titu maiorescu. portretul unei femei batrane, ceea ce de obicei e un registru ocolit de pictori, aflati in cautarea frumusetii. insa in tablou, pe langa ce au spus oamenii aia, ceva cu contraste calde etc etc…, elementul principal e privirea. mi-a placut si mie.

a, si inca ceva. lecca a fost primul profesor de desen al lui theodor aman, al carui muzeu de abia s-a deschis.

nu stiu ce m-a apucat. am o stare de liniste si rad tamp vazand lungul sir de coinicidenta ce se tot petrec in seara asta. Malena. Cutremurul, care a fost urmat, magistral, de o cladire in picaj la primul clic al telecomenzii departe de posturile care masurau viitoarele replici ale cutremurului si de editorialul despre alarma de cutremur!!!!!!!!! hai, gata cu zgaltaiala. dar nu e gata cu coincidentele. am potrivit o poveste acolo unde nu era cazul. cred..

nu are importanta acum. mai am un film de vazut, spre zori, mai am multe hartii de citit pana atunci si, evident, maine am de hartuit cateva obiective. asta daca nu mai e cutremur! glumesc, evident, daca nu ploua. mi-am pregatit sacul de laptop, aparatul foto si maine, pe cai! cu cafeaua la purtator!

Advertisements