de ce aleg tinerii armata? :)) hai, ma, serios!?

Siguranta locului de munca si un venit lunar net de aproximativ 1.000 de lei sunt principalele motive pentru care aproximativ 2.000 de tineri au ales voluntar calea armelor, de la inceputul acestui an.

Pentru ca un tanar sa poata fi primit in Armata trebuie sa aiba intre 18 si 26 de ani si sa fie absolvent a cel putin 10 clase sau o scoala de meserii. Din cei 700 de la Caracal, 30 de recruti au chiar facultate.

Ei aspira la o cariera de ofiter, in timp ce soldatii care au doar bacalaureatul pot ajunge cel mult subofiteri. Contractul lor se prelungeste periodic. Pana la 30 de ani, soldatul trebuie sa se decida daca vrea sa devina cadru militar. In caz contrar, va fi obligat sa treaca in rezerva la 40 de ani.

Dupa ce au trecut prin furcile caudine ale admiterii din centrele zonale de selectie si orientare pe arme si specialitati militare, tinerii recruti sunt repartizati in unitatile de pregatire din toata tara, scrie NewsIn.

Baietii, si chiar cele 33 de fete vrajite de mirajul carierei militare, au inceput, la Caracal, pe 5 ianuarie, un stagiu de pregatire, la sfarsitul caruia ar trebui sa se numeasca soldati profesionisti ai Fortelor Terestre.

Sunt multumit de cum ma descurc cu arma si pentru tot ce am reusit pana acum. Sunt trei saptamani de cand sunt aici. Sunt multumit pentru ce mi se ofera. De mic mi-a placut aceasta meserie, munca de echipa, sunt o fire mai atletica si incerc sa ma devotez acestei meserii. Nicaieri nu ni se ofera ceea ce am avea nevoie, dar este bine. Am reusit sa ma adaptez, intr-o singura zi, la viata de aici. Sunt colegi care vin si de la 900 de km aici, eu sunt doar de la 550 de km”, povesteste recrutul Calin Draghici.

Vestea buna este ca nu mai exista carcera. Vestea proasta este ca, daca sari calul, esti trimis cu primul tren acasa. “In comportamentul fiecaruia sunt si unele deviatii. Unii intarzie din permisie. Sanctiunile pornesc de la avertisment pana la mustrare scrisa, iar la cele mai grave abateri se impune excluderea din cursul de formare. Nu mai exista carcera. A fost scoasa din regulamentele noastre”, explica colonelul Branescu, comandantul garnizoanei din Caracal.

asta am gasit aseara pe net. boon. pana aici totul e bine. ca nu mai e carcera, fie. dar sa fie garnizoana la caracal…

hai! caracalul e locul unde s-a rasturnat caruta cu prosti. iacata siteul oficial!


Advertisements